top of page
  • Skribentens bildEdita Halas

Familjefoto bland vitsippor

Uppdaterat: 14 apr. 2023

Tom, Linnéa och deras flickor Alice & Selma är mina vänner och stammisar. Vid varje fotografering är alla tre tjejerna lätta att jobba med.


Tom däremot går alltid igenom vissa stadier.


Fas 1. Pre-session.

Innan fotograferingen verkar han vara peppad, deltar aktivt i val av kläder för flickorna och låter allmänt positivt.


Fas 2: In vivo.

Under själva sessionen blir han dock den som är svårast att tillfredsställa. Han säger att han inte ser bra ut, blir lite barnsligt sur om jag fotar Linnéa lite längre än honom, ojar och ajar när han behöver sätta sig ner på backen och sedan också när han ska upp. Frågar några gånger om jag är klar snart. Stressar upp sig själv, sin familj och mig en aning för mycket.


Fas 3. Post-partum obsession.

Samma kväll som fotograferingen ägt rum, vem tror ni skriver till mig och frågar om bilderna blev bra och när de är klara? Yes, the one and only Tom.


Men även om jag låter lite ironisk mot honom så tycker jag ändå att det är vackert att han visar sina känslor rakt upp och ner, oron över att vara med på bild och sedan nyfikenhet och excitement (det finns ingen bra svensk översättning tyvärr) om resultatet.


Han har bytt sin profilbild och omslagsbild på Facebook i alla fall, samt har en ny bakgrundsbild på mobilen. Ett tecken på att man gjort ett jobb som kunden är åtminstone någorlunda nöjd med.
bottom of page