top of page
  • Skribentens bildEdita Halas

Ett drömbröllop på Öland

Erik & Hanna var ett bröllopspar skickat till mig av högre krafter... Och en annan fotograf som hade fått förhinder och behövde hitta en ersättare till uppdraget. Jag är bortom tacksam att hav blivit godkänd av både fotografen och paret, för att det här bröllopet blev sommarens höjdpunkt för mig. Ölands idylliska landskap i strålande sol, paret som strålar kärlek, detta kombinerat med en minisemester med min familj.. Det kunde inte ha varit bättre!


Efter att ha gjort sig i ordning på varsin plats skulle Erik & Hanna mötas för sin first look på ett ställe som får en att tappa hakan: Gillberga Natur & Kulturbrott med vyer över Stenkusten, Kalmarsund och ön Blå Jungfrun. Vit kalk som ser turkosblå ut i skuggorna, det blåa, stilla havet med segelbåtar och svanar på gjorde en underbar bakgrund för den här delen av vår fotografering.


Brudparet bytte sina löften i Källa Gamla kyrka. En sevärdhet i sig själv med sina höga murar och tidlösa charm hade kyrkan en atmosfär av stillhet och frid. Det att prästen som vigde paret var också Hannas mor gjorde hela ceremonin ännu mer speciell. När en av parets flickor som skulle sitta i sin mammas armar också krävde att mormor, mitt i ceremonin, skulle dela med sig av sitt fina armband kunde ingen i kyrkan hålla sig för ett glatt leende!


Efter många kärleksfulla kramar utanför kyrkan och grupporträtt på brudföljet fortsatte dagen på den charmiga rustika Södviks Gästgivaregård. Mitt uppdrag avslutades med en fotografering i en fantastisk solnedgång! Det rekommenderar jag alla mina brudpar att göra! En session under gyllene timmen är nästan ett måste för varje bröllop. Argument "för" är många, men jag nämner bara ett här: LJUUUSEET! Kolla själva!


Tack Erik & Hanna för en oförglömlig dag på vindarnas och solens ö! Det gjorde ni bra :)

.

.

.

Klänning från brollopsbruket.se

Smoking från www.jlindeberg.com 

Smink och hår av Jasmine Ärnström, @jasminearnstrom på instagram

Comments